Anar al mòdul «El Cas dels catalans» Anar al mòdul «Tots a Westminster» Anar al mòdul «Tothom a Escòcia» Anar al mòdul «Tothom a Àustria» Anar al mòdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mòdul «Documentals» Anar al mòdul «Tothom a Irlanda» Anar al mòdul «Llibres»
 Diumenge 14 de juliol de 2024
CA EN  
Tothom a Dinamarca
Prémer per veure el menú o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.458 seguidors. Adheriu-vos-hi!
 

Resolució del Parlament danès

A instàncies del diputat Nicolaj Villumsen, d'Aliança Roja-Verda (Enhedslisten) interpel·lant el ministre d'Afers Exteriors, Martin Liedegaard la cambra danesa ha aprovat la resolució per 64 vots a favor, 41 vots en blanc i cap vot en contra.

Resolució

Aquesta resolució marca un punt sense retorn al reconeixement internacional de Catalunya com a entitat política. Tots els esforços fets des de les instàncies governamentals espanyoles han estat en va deixant en evidència l'actuació del govern del Partit Popular i molt especialment del seu responsable d'Exteriors. Al mateix temps obre les portes a altres reconeixements, especialment dins l’àmbit europeu.

Tanmateix cal destacar el treball fet des de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea del govern de la Generalitat de Catalunya així com també del suport dels membres de l'ANC de Dinamarca.

Un altre punt a destacar és el creixent interès mostrat pels mitjans periodístics arreu del planeta del procés català cap a la independència on ha destacat la resolució al parlament danès que, curiosament o no, ha estat silenciat pels mitjans periodístics espanyols.

Les mocions presentades l'any 2010 al Parlament britànic i l'any 2012 al Parlament escocès van significar un primer pas en el reconeixement internacional de la causa catalana la qual cosa va motivar l'inici de la campanya El cas dels catalans amb el lliurament dels manifestos en senyal d'agraïment als diputats gal·lesos, anglesos, nord-irlandesos i escocesos, manifestos que varen ser signats per milers de catalans.

Cal valorar en tota la seva magnitud el que suposa aquesta resolució al Parlament danès, resolució que va tenir el suport de sis grups parlamentaris, atès que és la primera que es fa en un debat a la cambra d'un parlament europeu sobre el procés català i al fet que aquesta resolució pot obrir la porta a d'altres de semblants a la resta d’Europa a més a més d’altres indrets del planeta.

És per això que el mes de setembre es va endegar una campanya de recollida de signatures de suport al Manifest d'agraïment als diputats danesos que se'ls lliurarà personalment tal com es va fer amb els de Londres i d'Edimburg al seu moment. Per tal de fer el lliurament de les adhesions s’ha organitzat una anada a Dinamarca oberta a tots aquells que vulguin participar-hi i que seran rebuts al Parlament danès el dia 12 de novembre.

 
 
© El Cas dels catalans (2024)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'última generació
Vrs 3.0