Anar al mòdul «El Cas dels catalans» Anar al mòdul «Tots a Westminster» Anar al mòdul «Tothom a Escòcia» Anar al mòdul «Tothom a Àustria» Anar al mòdul «Tothom a Dinamarca» Anar al mòdul «Documentals» Anar al mòdul «Tothom a Irlanda» Anar al mòdul «Llibres»
 Dimarts 25 de juny de 2024
CA EN  
El Cas dels catalans
Prémer per veure el menú o directament als LEDs de dalt
Ja som 14.458 seguidors. Adheriu-vos-hi!
 
Notícies
El cas dels catalans a Les Corts (Barcelona)
El dia 22 de novembre tingué lloc la presentació de la campanya El cas dels catalans a la seu territorial del PDCAT del barri de Les Corts, a la ciutat de Barcelona. Es presentà el documental Catalunya pròxim estat europeu independent que serví d’introducció a un extens debat sobre Catalunya i el seu procés davant les instàncies internacionals. L’acte fou presidit per Ivan Condés, president de la secció local, i comptà amb la presència i participació de Manel Oronich, Jordi Miravet i Agustí Soler membres del Comitè Organitzador de la campanya.
22-11-2016
El cas dels catalans a Vilafranca del Penedès
El dia 29 de setembre del 2016 tingué lloc a Vilafranca del Penedès organitzat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana l’acte de presentació del documental Catalunya pròxim estat europeu independent a partir del qual tingué lloc un interessant i animat debat sobre la internacionalització del cas català. L’acte, presidit per la presidenta de l’ANC de Vilafranca del Penedès, Esther Güell, comptà amb les aportacions de Jordi Miravet i Agustí Soler en nom de la Comissió Organitzadora de la campanya.
29-09-2016
Tothom a Irlanda
El dia 21 de setembre té lloc al Parlament d'Irlanda (Oireachtas), a la ciutat de Dublín, la recepció a una seixantena de catalans portadors del Manifest Missatge al poble d'Irlanda, els quals foren rebuts per la diputada independent Maureen O'Sullivan i el senador del Sinn Fein, Niall Ó Donnghaile. Per part de la representació catalana feu lliurament del Manifest el senador per ERC, Josep Rufà. També es comptà amb l'assistència d'una representació de l'ANC d'Irlanda encapçalada per la seva presidenta, Gemma Tarrés, els quals participaren i contribuïren en l'èxit del desenvolupament de l'acte.
21-09-2016
Acte de l'Onze de Setembre. Any 2016
/>
El president de l'Associació Francesc de Castellvi, Agustí Soler, a l'Acte del Fossar de les Moreres de Barcelona, el 11 de setembre de 2016.
11-09-2016
Tothom a Dinamarca
El dia 12 de novembre de 2015 al Parlament de Dinamarca, a la ciutat de Copenhaguen té lloc la recepció a una cinquantena de catalans portadors del Manifest d'agraïment al Parlament danès per l'aprovació d'una moció presentada pels diputats de la coalició Roja-Verda (Enhedslisten) el dia 19 de maig d'aquest mateix any. Els assistents foren rebuts pel diputat Nicolaj Villumsen, un dels promotors de la moció. A l'acte també hi assistiren una representació de membres de l'ANC de Dinamarca encapçalada pel seu president, Toni Segòvia, amb els quals, en acabat l'acte al Parlament, es realitzà una reunió tot debatent la situació a Catalunya i el procés d'internacionalització del cas català.
12-11-2015
Presentació de la campanya al president de la Generalitat
Al Palau de la Generalitat el president Artur Mas ha rebut una representació de les entitats i del consell assessor de la campanya els quals li han lliurat documentació diversa de la campanya des dels seus inicis inici amb l’anada al Parlament de Westminster fins al documental amb les versions en català i anglès. El president els ha agraït la feina feta i els ha esperonat a continuar treballant en la internacionalització de la causa catalana.
23-03-2015
Subtitulació del documental
Amb data d’avui s’ha enviat el documental subtitulat en castellà a tots els diaris de l’Amèrica llatina. S’està treballant al mateix temps en la subtitulació en altres idiomes (francès i alemany) la qual cosa permetrà fer un nou enviament i ampliar al mateix temps el nombre de mitjans que l’hauran rebut.
19-03-2015
Nou enviament del documental
Com a continuació de l’enviament del documental Catalonia, Next Independent State of Europe, s’ha fet un nou enviament del documental a diaris d’arreu del planeta. Amb aquest enviament ja són més de dos mil els diaris que l’han rebut pertanyents a cent vuitanta-vuit països.
22-02-2015
Enviament del documental Catalonia, Next Independent State of Europe
Amb data d’avui s’ha realitzat l’enviament del documental Catalonia, Next independent State of Europe a un miler de diaris de tot el món. El nombre de països que l’han rebut és de 150 i es continuarà treballant per a fer-lo extensiu a un nombre més ample de diaris de més països.
05-11-2014
Presentació del documental a Televisió El Punt Avui
Dins l’espai l’Illa de Robinson presentat per Eduard Berraondo tingué lloc la presentació del documental Catalonia, Next Independent State of Europe a càrrec de Josep Ferrer i Agustí Soler.
04-11-2014
Tots a Viena
El dia 10 d’octubre a l’Ajuntament de la ciutat de Viena va tenir lloc l’acte de lliurament del Manifest a la ciutat de Viena i al poble austríac signat per 30.000 catalans en senyal d’agraïment als 30.000 catalans que hagueren d’exiliar-se i foren acollits pel poble austríac fa tres-cents anys. L’acte de lliurament es realitzà a l’Ajuntament de Viena amb la presència de Regina Wiala-Zimm, del Departament de Relacions Europees i Internacionals. Per part del grup dels cinquanta catalans que hi assistiren intervingué Aureli Argemí, del Consell Assessor de la campanya. També hi participaren membres del Casal català de Viena i de l’ANC d’Àustria amb qui després es compartí un sopar a la capital austríaca. S’aprofità la visita a la capital austríaca per a fer un recorregut pels principals llocs que conserven el record de les relacions catalano-austríaques a través de la història, a càrrec de Carles Batlle, professor i membre del Casal català de Viena, el qual realitzà també una documentada conferència al respecte.
10-10-2014
Acte amb l’ANC de Bellaterra
Organitzat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana ha tingut lloc a Bellaterra un acte dedicat a “Reflexió entorn al referèndum d'Escòcia” i al mateix temps la presentació i debat sobre la campanya El cas dels catalans amb la participació de Pilar Viladomiu de l'ANC de Bellaterra i d'Agustí Soler.
26-09-2014
Jornades Gironella Tricentenari
Dins de les Jornades que es van celebrar durant tot el mes de setembre organitzat per la comissió Gironella Tricentenari s'ha realitzat la conferència-debat entorn a El cas dels catalans a càrrec d'Agustí Soler en la qual s’hi ha projectat el documental Catalunya, pròxim estat independent d’Europa.
05-09-2014
Presentació a Granollers
El dilluns dia 21 de juliol té lloc a Granollers, a l’Aula Estabanell, Fundació Universitària Martí l’Humà la presentació de la campanya El cas dels catalans a càrrec de Pere Vinyeta i Agustí Soler. L’acte ha estat organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
21-07-2014
Anada al Parlament d’Escòcia i lliurament del Manifest
Entre els dies 3 i 8 de juny té lloc l’expedició a Escòcia a fi de lliurar el Manifest signat per milers de catalans en senyal d’agraïment als diputats escocesos. La delegació catalana composada per una seixantena de persones vingudes d’arreu dels Països Catalans que hi participaren a títol individual o bé en nom de diverses entitats comptà amb la presència de Jordi Munell, alcalde de Ripoll, i Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter i diputat al Parlament de Catalunya, els quals presentaren la seva adhesió en nom de l’Associació de Municipis per la Independència i exposaren el treball i els objectius de l’AMI en el procés d’independència de Catalunya. L’expedició fou rebuda al Parlament de Holyrood, a Edimburg (obra de l’arquitecte català Jordi Miralles) per un grup de set diputats en representació dels signants de la moció Visca catalunya del 28 de novembre del 2012, encapçalats per la diputada Sandra White del Scottish National Party en un acte solemne i força emotiu. També hi participaren diversos membres de l’Assemblea Nacional Catalana d’Escòcia encapçalats pel seu president Guillem Carles Santacana.
03-06-2014
Presentació a Vilanova i la Geltrú
El dijous 29 de maig té lloc l’acte de presentació de la campanya El cas dels catalans al Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú a càrrec d’Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea nacional Catalana.
29-05-2014
Presentació a Puig-reig
El dimarts dia 20 de maig té lloc la presentació de la campanya El cas dels catalans a la població de Puig-reig, a la sala de l’Institut, a càrrec de Josep Boladeras i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
20-05-2014
Presentació i pre-estrena documental
El dimarts dia 13 de maig a l’Orfeó Gracienc de Barcelona té lloc la presentació en sessió de pre-estrena del documental Catalonia, Next Independent State of Europe. L’acte és presentat per Agustí Segarra, coordinador de l’ANC de Gràcia i membre al mateix temps de la Comissió Organitzadora de la campanya i comptà amb la participació de Josep Ferrer i Agustí Soler que explicaren el perquè de la realització del documental i participaren el debat posterior.
13-05-2014
Reunió a Vic amb l’AMP i el suport a la campanya Tothom a Escòcia
El dijous 27 de març a l’Ajuntament de la ciutat de Vic ha tingut lloc una reunió amb l’alcalde Josep Maria Vila d’Abadal i representants de la campanya a fi de concretar el suport de l’Associació de Municipis per la Independència a l’expedició que assistirà a principis de juny al Parlament d’Edimburg a fi de presentar el manifest d’agraïment signat per milers de catalans i centenars d’entitats adreçat als diputats escocesos que van presentar una moció a favor del dret d’autodeterminació de Catalunya el 28 de novembre del 2012.
27-03-2014
Presentació a Arenys de Munt
El dissabte 15 de març té lloc l’acte de presentació-debat d’El cas dels catalans A la vila d’Arenys de Munt, a la Sala Municipal a càrrec de Pere Vinyeta i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
15-03-2014
Inici realització documental
El dijous 30 de gener té lloc la primera reunió al local d’El Bot, a Barcelona, de l’equip elaborador dels continguts del documental, equip que està composat per Albert Abril, Jordi Miravet, Alexandre Pineda i Agustí Soler, sota la direcció de Josep Ferrer. També hi ha assistit el realitzador Arnau Segarra. El documental es farà arribar a un miler de mitjans de comunicació dels cinc continents. També s’elaborarà un document adjunt que inclourà documentació detallada al respecte.
30-01-2014
Preparació documental Catalonia, Next Independent State of Europe
El dia 9 de gener es reuneix el Consell Assessor de la campanya amb representants de les entitats impulsores. Es decideix l’elaboració d’un documental adreçat als mitjans de comunicació i a responsables polítics de tot el món per facilitar-los la comprensió del procés d’autodeterminació nacional de Catalunya. El documental es titularà Catalunya, pròxim estat europeu independent i en la versió anglesa Catalonia, Next Independent State of Europe.
09-01-2014
Presentació a Vilobí d’Onyar
El dijous 21 de novembre tingué lloc l’acte de presentació de la campanya El cas dels catalans al centre cultural Can Roscada de Vilobí d’Onyar a càrrec de Manuel Oronich i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
21-11-2013
Acte homenatge als immolats al Fossar de la Pedrera
El diumenge dia 13 d’octubre tingué lloc l’acte de record i homenatge a les més de 4.000 víctimes de la repressió franquista que reposen al Fossar de la Pedrera. Una representació de la Comissió Organitzadora d’El cas dels catalans hi fou present i s’adherí a l’acte presidit per Pere Fortuny president de l’Associació Pro-memòria als immolats per la Llibertat de Catalunya que denuncià l’oblit covard i sistemàtic per part dels representants polítics espanyols (i alguns de catalans) posant totes les traves possibles a la reparació i reconeixement d’aquells qui foren assassinats pel règim franquista.
13-10-2013
Cicle de conferències sobre la Guerra de Successió
El dijous 19 de setembre a la sala noble del Palau Moja de Barcelona tingué lloc l’inici del cicle de conferències sobre la Guerra de Successió organitzades pel Cercle Català d’Història 1714/2014. La primera conferència a càrrec d’Eva Serra fou Guerra dels Segadors i Guerra de Successió; dos conflictes d’una mateixa causa (1640-1700).
19-09-2013
Presentació a l’UCE de Prada de Conflent
El dilluns dia 9 de setembre tingué lloc la inauguració del Born Centre Cultural dirigit per Quim Torra (membre del Consell Assessor de la campanya) iniciant un seguit d’actes i exposicions sobre el Tricentenari amb la recuperació d’un espai i jaciment que aproparà al ciutadà la Barcelona del 1700 i el setge a la ciutat. El Born Centre Cultural és un espai únic a Europa que permet visualitzar i pràcticament “tocar” tot el referent a la Barcelona que patí la invasió borbònica.
09-09-2013
Presentació a l’UCE de Prada de Conflent
El dimecres dia 21 d’agost tingué lloc l’acte de presentació de la campanya El cas dels catalans a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent. Els ponents foren Josep Boladeras i Agustí Soler. L’acte comptà amb la presència de representants del món polític, cultural i acadèmic presents a la Universitat els quals intervingueren en el debat posterior i animà els organitzadors a seguir endavant en el procés d’internacionalització de la causa catalana.
21-08-2013
El cas dels catalans a l’Alguer
Dels dies 20 al 25 de juny tingué lloc una expedició a la ciutat sarda de l’Alguer la qual fou rebuda a l’Ajuntament de la ciutat i a la Delegació de la Generalitat de Catalunya. Durant els dies d’estada a l’Alguer es féu una presentació de la campanya El cas dels catalans així com diversos actes amb l’Obra Cultural de l’Alguer i la delegació d’Òmnium Cultural a la ciutat que comptà amb la presència dels seus respectius presidents Josep Tilloca i Esteve Campus. En tot moment l’expedició comptà amb l’acompanyament i assessorament de l’historiador local Gustau Navarro.
20-06-2013
Presentació a Sabadell
El dimecres 12 de juny tingué lloc a la ciutat de Sabadell, al Casal Pere Quart, la presentació de la campanya El cas dels catalans a càrrec de Manuel Oronich i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
12-06-2013
Preparació campanya Tothom a Escòcia
El 17 de maig tingué lloc una trobada entre representants de les entitats organitzadores de la campanya El cas dels catalans i representants del Casal Català d’Escòcia a fi de valorar el significat de la moció titulada Visca Catalunya presentada al Parlament de Holyrood, a Edimburg, el passat 28 de novembre per la diputada Sandra White i signada per vint-i-tres diputats del Parlament escocès. Es decideix presentar un manifest d’agraïment als diputats escocesos en el mateix sentit que el presentat als diputats de Westminster el 13 de juny del 2011.
17-05-2013
Acte homenatge als illencs defensors de Barcelona
El diumenge 5 de maig al Fossar de les Moreres tingué lloc l’Homenatge als illencs que van participar en la defensa de Barcelona el 1714. Una representació d’El cas dels catalans hi fou present. L’acte que fou molt concorregut va ser organitzat per Memorial 1714, IPECC, CAOC i Patriotes per la Devolució entre altres entitats.
05-05-2013
Acte homenatge als germans Badia
Una representació de la Comissió Organitzadora d’El cas dels catalans assistí el dia 28 d’abril al matí a l’acte dedicat als Germans Badia a la cruïlla dels carrers Muntaner-Diputació de Barcelona en senyal de record i homenatge dels dos patriotes catalans assassinats per elements de la FAI. El record dels germans Badia, tal com va dir un dels oradors, ens transporta als herois que el 1714 van donar la vida per la llibertat de Catalunya.
28-04-2013
Presentació a Santa Perpètua de Mogoda
El dia 18 d’abril tingué lloc al Centre Cívic El Vapor de Santa Perpètua de Mogoda la presentació de la campanya El cas dels catalans a càrrec de Jordi Miravet i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana.
18-04-2013
Presentació a Lloret de Mar
El dia 12 d’abril tingué lloc a la Casa de la Cultura de Lloret de Mar la presentació de la campanya El cas dels catalans a càrrec de Josep Boladeras i Agustí Soler. L’acte fou organitzat per la secció local de l’Assemblea nacional Catalana.
12-04-2013
Presentació a Súria
El dia 23 de gener -dins de les festes de Sant Sebastià- tingué lloc a la Biblioteca Pública de la vila de Súria la presentació de la campanya a càrrec de Josep Boladeras i Agustí Soler. El debat fou organitzat per l’agrupació Súria per la independència.
23-01-2013
Presentació a Sant Cugat del Vallès
El dia 15 de gener tingué lloc a la ciutat de Sant Cugat del Vallès la presentació de la campanya El cas dels catalans a càrrec de Jaume Manel Oronich i Agustí Soler, seguit d’un intens debat moderat per Manel Monfort de l’ANC.
15-01-2013
Reunió al Centre Cultural del Born
El dia 27 de desembre després d'una magnífica i documentada visita al futur Centre Cultural del Born es celebrà una reunió del Consell Assessor de la campanya amb la Comissió Organitzadora. S'acordà fer una assemblea oberta a tots els signants del manifest Tots a Westminster per tal de fer una valoració de la campanya i al mateix temps presentar les noves propostes per a l'any 2013. La data prevista serà a finals del mes de febrer.
27-12-2012
Presentació a l'Espai Bonaire d'Arenys de Mar
El 24 de novembre tingué lloc una conferència sobre El cas dels catalans a càrrec d'Agustí Soler a l'Espai Bonaire de la vila d'Arenys de Mar.
24-11-2012
XXXVè Aplec excursionista dels Països Catalans. Viatge a l'Alguer pel pont de Tots Sants
XXXVè APLEC EXCURSIONISTA DEL PAÏSOS CATALANS
L´ALGUER - Illa de Sardenya
Del 28 d´octubre a l´1 de novembre del 2011
Vol especial directe des de Barcelona

Per més informació aneu a aquest enllaç
28-10-2011
Del Fossar de les Moreres al Fossar de la Pedrera
Al Fossar de les Moreres l'any 1714 s'hi enterrà uns quants centenars de ciutadans anònims que lluitaren en la defensa de Barcelona enfront de l'ocupació borbònica.
El Fossar de les Moreres era una fossa comuna adjacent a la basílica de Santa Maria del Mar. Frederic Soler (Serafí Pitarra) l'immortalitzà amb aquells versos que en la seva primera i última estrofa diuen:
Al Fossar de les Moreres
no s'hi enterra cap traïdor
fins perdent nostres banderes
serà l'urna de l'honor
Cada any, l'onze de setembre, milers de catalans d'arreu hi fan cap com a homenatge sentit i volgut als qui donaren la seva vida per les llibertats de la terra.
També cada any, catalans de tot arreu fan cap al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc de Barcelona, on hi reposen les restes del president màrtir, Lluís Companys, i de més de quatre mil catalans víctimes de la repressió franquista. L'homenatge té lloc el diumenge més proper al 15 d'octubre, data de l'assassinat del president Companys. Aquest any 2011, l'acte de record i homenatge s'escaurà el dia 16 d'octubre.
12-10-2011
El cas dels catalans a la Sala Jaume Magre de la ciutat de Lleida
El dimarts dia 27 de setembre tingué lloc l'acte de presentació de la campanya El cas dels catalans a la Sala Jaume Magre de la ciutat de Lleida.

L'acte fou presentat per Josep Forné Febrer, president d'Òmnium Cultural Ponent de Lleida.

Hi intervingueren Jaume Manel Oronich i Agustí Soler per les entitats impulsores de la campanya que explicaren els objectius de la campanya i animaren els presents a participar-hi.

En acabat tingué lloc un ampli debat i col·loqui que comptà amb l'entusiasta participació de molts membres dels assistents que omplien la sala.

Un dels moments més emotius és quan es recordà la tenaç´resistència del poble lleidatà a l'ocupació borbònica, l'any 1707, i que costà la vida a molts dels seus defensors.

Els assistents es conjuraren a continuar amb la lluita i el compromís, amb les armes del dret i la raó, a aconseguir el més aviat possible veure complert l'anhel de la plena llibertat.
27-09-2011
Inici del 2n Cicle sobre la Falsificació de la Història de Catalunya
El proper dijous 22 de setembre s'inicia el 2n Seminari sobre la Falsificació de la Història de Catalunya, organitzat conjuntament per l'Institut Nova Història i Plural-21.

Per més informació aneu a aquest enllaç
22-09-2011
Cervera dóna el tret de sortida
El dijous dia 1 de setembre la ciutat de Cervera donà el tret de sortida a la segona fase de la Campanya El Cas del Catalans, tots a Westminster.

L'acte tingué lloc a l'Auditori Municipal de la ciutat, a les vuit del vespre. Fou presentat pel Paer en Cap de Cervera, Sr.Ramon Royes i Guàrdia, i pel conseller de cultura del Consell Comarcal de la Segarra, Sr. Ramon-Enric Pintó i Vilella. Jaume Manuel Oronich i Miravet i Agustí Soler i Regàs, per part de les entitats impulsores, feren una àmplia presentació de la campanya i dels seus objectius i animaren els presents a participar-hi. Tot seguit tingué lloc un ampli debat amb la participació del públic assistent, on, entre altres aspectes d'interès, es remarcà l'interès històric i simbòlic de l'edifici que acollia l'acte atès que l'any1359 s'hi reuniren les Corts Catalanes presidides pel rei Pere el Cerimoniós i que representaren una fita en la creació de la Generalitat de Catalunya.

Els conferenciants destacaren també l'alt valor simbòlic que tenia la realització d'aquest primer acte a la ciutat de Cervera, a la qual a vegades la història ha tractat de manera injusta, i al mateix temps agraïren les facilitats i la magnífica acollida que es donà a l'acte per part de la Paeria de la ciutat de Cervera i del Consell Comarcal de la Segarra. Cal remarcar d'altra banda que alguns dels assistents a l'acte s'apuntaren com a voluntaris per a la recollida de signatures i la promoció de la campanya.

Les entitats impulsores de la campanya informaren al mateix temps de la invitació feta als 14 parlamentaris britànics a assistir a un gran homenatge nacional que se'ls oferirà a finals de la tardor.

Amb aquest motiu una representació de les tres entitats organitzadores es reuní el dimecres dia 31 d'agost amb la presidenta del Parlament, Sra. Núria de Gispert, la qual es comprometé a fer-ne partícips totes les forces representades al Parlament amb un solemne acte d'acollida als diputats britànics en la primera institució del nostre país.
01-09-2011
Viatge a Londres
El dilluns 13 de juny a la tarda d'aquest any 2011 s'ha anat a la ciutat de Londres a fi de fer el lliurament, al Parlament de Westminster, del conjunt de les adhesions recollides durant els tres mesos de la campanya Tots a Westminster, el cas dels catalans.
13-06-2011
 
 
© El Cas dels catalans (2024)
Lloc dissenyat per ser visualitzat amb navegadors d'última generació
Vrs 3.0